Blog Koetjes en Kanker

No pain no gain… ofzo… toch?!

Een van mijn nieuwste ‘bijwerking’ is pijnaanvallen. En met aanval, bedoel ik ook echt aanval. Van het een op andere moment heb ik intens heftige buikpijn, waarbij ik niet kan bewegen (doet pijn), manlief me niet mag aanraken of naast me op bed kan zitten (doet pijn), ik niet kan praten (pijn), liever niet adem (je snapt ‘m?), ik overgeef (van de pijn) en tegenwoordig alleen nog morfine helpt als pijnstillend middel. Mooie opsomming om even een beeld te schetsen van de hoeveelheid pijn ;-) Niet dat je denkt dat ik me aanstel of zo ;-)

Deze aanvallen gebeuren gemiddeld 1 keer per week, maar nemen de laatste tijd wat toe in frequentie. Het stomme is dat het ook niet ‘eventjes’ duurt, maar dat ik 2-4 uur pijn heb, voordat de pijnstillers beginnen te werken. En kots ik ze uit, dan moet je weer opnieuw beginnen met de inwerktijd en ben je nog langer bezig. Door de medicatie ben ik, als de ze eenmaal werken, lekker suf en niet meer helemaal op deze aarde. Lang leve morfine! Ik hoor bijvoorbeeld nog wel mensen om me heen praten, kan in m’n hoofd nog wel een reactie bedenken, maar die krijg ik niet uit m’n mond. Of veel te laat…

Tot voor kort verweten de artsen de pijnaanvallen aan de chemo, maar sinds afgelopen donderdag willen ze toch meer onderzoek doen. Ik ben daar heel blij mee, omdat het echt enorm zwaar is. De dagen na de pijnaanval ben ik extra extra moe (boven op m’n standaard chemoe) en kan ik dus amper iets uitvoeren. Ik ben blij dat ze vanuit verschillende kanten naar de pijn gaan kijken. Zo heb ik binnenkort weer een afspraak met de chirurg die me geopereerd heeft, om te kijken of de pijn nog door de operatie kan komen. Bijv. door het ACNES-syndroom (wie kent het niet)....

Daarnaast hebben we afgesproken dat de eerstvolgende pijnaanval we met het Radboud bellen en ik zeer waarschijnlijk naar de Eerste Hulp moet. Ze willen daar dan een aantal testjes doen om te kijken of ze tijdens de aanval iets kunnen zien.

Ik hoop dat een van de ‘afspraken’ iets oplevert. Want deze pijn en de gevolgen er van zijn niet fijn ;-) En no pain no gain, gaat wat mij betreft in dit geval niet op ☺

Author image
About Lien
Ik word blij van geitjes, mopshondjes, manlief, kan mijn neusvleugels en oren tegelijkertijd bewegen en oh ja, ik ben in behandeling tegen kanker.
You've successfully subscribed to Blog Koetjes en Kanker
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Koetjes en Kanker
Welcome back! You've successfully signed in.
Unable to sign you in. Please try again.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Error! Stripe checkout failed.
Success! Your billing info is updated.
Error! Billing info update failed.