Blog Koetjes en Kanker

Geef kanker een gezicht

Afgelopen najaar heb ik mezelf laten vastleggen door fotograaf Heidy Brakenhoff van Levensfoto. Zij heeft het project 'Geef kanker een gezicht' in het leven geblazen: als fotograaf maakte zij portretfoto's van mensen die kanker hebben (gehad), om zo kanker een gezicht te geven.

Het sprak me enorm aan omdat, zeker op mijn leeftijd, kanker iets is wat anderen en ouderen overkomt. En toen was ik het.

Mensen een gezicht geven, een gezicht geven aan 'iets' is mooi. Dat leerde ik ook op mijn tijd op Lesbos (sommigen weten misschien dat ik daar vrijwilligerswerk heb gedaan tijdens de grootste aanstroom van bootvluchtelingen in september 2015). Toen kregen al die Syriërs, Afghanan, Iranezen en Irakezen en veralgemeniseerd 'die bootvluchtingelingen' een gezicht, een verhaal.

Zo ook dit boek: allemaal gezichten van de groep 'kankerpatiënten'. Allemaal met hun verhaal en hun emoties bij kanker (en nee, dat is niet allemaal negatief en verdrietig).

De opbrengst van dit boek gaat naar het KWF: onderzoek naar kanker. Hoe vet is dat!?

Dus:

  • wil je (o.a.) mijn verhaal en mijn hoofd in je boekenkast? (wie wil dat nou niet)
  • wil je het KWF op een creatieve manier steunen?
  • ben je benieuwd naar al die verhalen?
  • heb je geld over?
  • ben je ook zo klaar met kanker in de wereld?
  • of wil je gewoon 'iets' goeds doen vandaag?

Koop dan het boek 'Geef kanker een gezicht'!

HIER! (dit had zo'n vette knop moeten zijn ;-))

Author image
About Lien
Ik word blij van geitjes, mopshondjes, manlief, kan mijn neusvleugels en oren tegelijkertijd bewegen en oh ja, ik ben in behandeling tegen kanker.
You've successfully subscribed to Blog Koetjes en Kanker
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Koetjes en Kanker
Welcome back! You've successfully signed in.
Unable to sign you in. Please try again.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Error! Stripe checkout failed.
Success! Your billing info is updated.
Error! Billing info update failed.