Blog Koetjes en Kanker

Lampionactie KWF

Misschien heb je mijn stoere, lieve papa gewoon op je Facebook of Instagram voorbij zien komen! Met in z’n handen een lampion met mijn naam erop: ‘Lienke’. Of zag je BN-ers of onbekende Nederlanders met een lampion in hun hand met daarop een naam.

Het KWF houdt voor het 3ejaar op een rij een campagne in deze donkere winter maanden: je kunt een lampion doneren voor iemand die kanker heeft (gehad) of er helaas niet meer is door deze kutziekte. Het idee hierachter is om hem/haar een hart onder de riem te steken, te steunen of te herdenken. Vandaar zijn/haar naam op de lampion.

Mijn papa doet mee aan de campagne en heeft in een kort filmpje vertelt waarom hij zijn lampion voor mij brandt. Heel mooi en ontroerend en tegelijkertijd maakt het me ook dankbaar en trots. Daarnaast mochten we samen op de persopening van de campagne zijn, en maakte papa daar uit van de lichtshow die op Paleis Soestdijk werd geprojecteerd. Ons verhaal zie je vanaf minuut 2:20.

Om met de woorden van papa te spreken: ‘Laten we dan ook alles uit deze situatie halen als dat we kunnen. Al had ik hier liever niet gestaan.’ Amen.

Op 28 december zullen bij Paleis Soestdijk alle gedoneerde lampionnen, met handgeschreven namen erop, in de vorm van een hart worden verlicht. Er zijn, as I write, al bijna 13.000 lampionnen gedoneerd. Maar dat kan natuurlijk nog meer!

Mijn lampion brandt voor Mette: een lief, dapper, stoer lotgenootje die ik afgelopen jaar heb leren kennen. Omdat zij een voorbeeld was/en is voor mensen die ze online en offline heeft geraakt.

Voor wie brandt jouw lampion?

Ga naar www.kwf.nl/lampion

Ps. Op 28 december kun je via Facebook live meekijken met het verlichten van de lampionnen. Misschien zie je papa en mij ook nog wel voorbij komen ;-)

Author image
About Lien
Ik word blij van geitjes, mopshondjes, manlief, kan mijn neusvleugels en oren tegelijkertijd bewegen en oh ja, ik ben in behandeling tegen kanker.
You've successfully subscribed to Blog Koetjes en Kanker
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Koetjes en Kanker
Welcome back! You've successfully signed in.
Unable to sign you in. Please try again.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Error! Stripe checkout failed.
Success! Your billing info is updated.
Error! Billing info update failed.