Blog Koetjes en Kanker

Chemo-vrij

Ik ben even chemo-vrij. Sinds afgelopen donderdag slik ik geen chemo meer (wel de overige zooi aan pillen overigens). Ik heb namelijk het streefgebied qua bloedwaarde van 14-20 gehaald, maar zat boven de 20. En dan willen artsen juist liever niet. Ik ervaar ook waarom ze dat liever niet willen ☺

Boven de 20 krijgen mensen sneller last van neurologische klachten, bijv.: tintelingen in de huid, iets niet meer goed kunnen pakken/misgrijpen of spraakproblemen. Dat laatste heb ik last van. Je zou haast kunnen zeggen dat ik tegenwoordig stotter. Zeker naar mate de dag vordert en ik moeier word. Ik blijf hangen in woorden, herhaal ze of herhaal lettergrepen of blijf net wat langer stil middenin een zin omdat ……. ik niet uit m’n woorden kom ;-)

Niet eng, wel frustrerend. Ik weet wat ik wil zeggen, maar hoe het heet of met de snelheid waarop ik zou willen praten lukt het niet.

Chemo-vrij dus: ik hoopte dat ik daardoor me iets beter zou voelen. Dat deed het de laatste 2x dat ik tijdelijk stopte namelijk wel. Maar helaas is m’n energielevel nog net zo laag en ben ik nog steeds misselijk. Geen idee waarom het dit keer geen effect heeft, maar ik geniet er maar even van dat ik geen chocomel hoef te drinken ;-)

Author image
About Lien
Ik word blij van geitjes, mopshondjes, manlief, kan mijn neusvleugels en oren tegelijkertijd bewegen en oh ja, ik ben in behandeling tegen kanker.
You've successfully subscribed to Blog Koetjes en Kanker
Great! Next, complete checkout for full access to Blog Koetjes en Kanker
Welcome back! You've successfully signed in.
Unable to sign you in. Please try again.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Error! Stripe checkout failed.
Success! Your billing info is updated.
Error! Billing info update failed.